Заради ръста на заболелите с COVID-19 в Благоевградска област още

...
Заради ръста на заболелите с COVID-19 в Благоевградска област още
Коментари Харесай

Ръст на ковид случаите в Благоевград, въвеждат вечерен час за децата

Заради растежа на заболелите с COVID-19 в Благоевградска област още на следващия ден се постанова за учениците, а по-големите минават на онлайн образование. Намаляват леглата за коронавирус пациенти, а незабавните кабинети са претрупани.

Всички възпитаници в региона от 5. до 12. клас от на следващия ден ще се образоват отдалечено. Освен това за подрастващите се вкарва и час. Те няма да бъдат допускани на открито и до публични места без компаньон след 20 часа на следващия ден, предава Българска национална телевизия.
свързани новини2241на 21.12.20212729на 25.10.2021
Заради високата заболеваемост измежду най-малките в община Разлог за една седмица ще бъдат затворени детските градини и ясли. Ограничения ще има от на следващия ден и в съдилищата в Югозападна България. През идващите две седмици съдиите ще могат да отсрочват каузи, ще могат да организират делата при затворени порти или пък посредством видеоконферентна връзка.

Заболеваемостта в Благоевградска област продължава да е рекордно висока. 391 са новите случаи за последното денонощие.

Леглата за пациенти с ковид в шестте лечебни заведения в Благоевградска област не престават да понижават. В Разлог има единствено две. Опашки от пациенти, най-вече деца, и през днешния ден имаше пред неотложния кабинет в Благоевград.

" Обикновено към 70-80 индивида минават през кабинета, доста деца най-вече. Сега около пандемията, с остри вирусни инфекции, със запушен нос, болки в гърлото, суха кашлица, миалгии, това са болки по мускулите и краката, изнемощялост. Общо взето типичните признаци за Омикрон, който в този момент върлува ", изясни доктор Александра Радева-Бекярова, общопрактикуващ доктор.

За да се ограничи разпространяването на болестта измежду децата, от на следващия ден по-големите ще се образоват онлайн, в действие влиза и – до 20:00 часа.

“Контролът по съблюдаване на ограничаващите ограничения ще бъде непоколебим “, увери регионалният шеф Валери Сарандев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР