Заради ръст на заболелите от COVID-19 и достигане на III

...
Заради ръст на заболелите от COVID-19 и достигане на III
Коментари Харесай

София-област затяга мерките срещу COVID-19

Заради растеж на заболелите от COVID-19 и постигане на III стадий от Националния проект за справяне с пандемията, Областният действен щаб на София – област взе решение за стягане на ограниченията.

От 27 януари учениците от V, VI, VIII, IX и XI клас минават на отдалечено образование. Преустановява се провеждането в присъствена среда на групови извънкласни действия, действия по ползи, проведени в учебна и извънучилищна среда за всички възрастови групи.

Спират се и присъствените групови занятия в детски центрове, клубове и други, предоставящи проведени групови услуги за деца, както и провеждането на детски лагери и групови туристически пътувания (екскурзии) с проведен превоз и груповите визити на туристически обекти.

Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, състезания, образования, тимбилдинги, изложби и други публични мероприятия в присъствена форма.

Налага се ограничаване до 50 % в потенциала на заведенията за хранене, а посетителите наложително би трябвало да показват „ Зелен документ “. Работното време ще бъде лимитирано до 22 ч. в действие от 31 януари 2022 година

Ресторантите към местата за настаняване могат да работят при потребление на 50 % от потенциала им и образуване на посменен режим на изхранване на гостите и даване на опция за изхранване на гостите по стаите, по тяхно предпочитание.

Всички физически и юридически лица, които са притежатели или ръководят търговски, административни или други обекти, които дават услуги на жителите основават организация за надзор на броя на клиентите в съответния обект, като не позволяват повече от 1 човек на 3 кв. м. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице, покриващи носа и устата.

Работодателите и органите по назначение да провеждат работния развой на работниците/служителите в отдалечена форма (работа от разстояние/надомна работа), където е допустимо, като провеждат провеждането на засилени противоепидемични ограничения в работните пространства, включително филтър, стерилизация и проветряване, инструктаж за съблюдаване на персонална хигиена на личния състав и не позволяват чиновници или външни лица с прояви на остри заразни болести.

Временните противоепидемични ограничения, избрани с актуалната заповед, ще бъдат изменени според от развиването на епидемиологичната обстановка на територията на Софийска област, показват от Областния действен щаб.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР