Заради проверките на най-големите борси за плодове и зеленчуци, търговци

...
Заради проверките на най-големите борси за плодове и зеленчуци, търговци
Коментари Харесай

Заради проверките на НАП търговци на плодове и зеленчуци се изнесли от борсите |

Заради инспекциите на най-големите тържища за плодове и зеленчуци, търговци са се изнесли от местата си и почнали да продават на паркинги и в хранилища, оповестяват от Националната организация за доходи. 

Пред няколко седмици Национална агенция за приходите стартира денонощни наблюдения на 13-те най-големи тържища. На входа и изхода на борсите бяха проведени контролно-пропускателни пунктове, където инспекторите не престават да наблюдават за произхода на стоките, съпътстващите ги документи и укриване на доходи от продажби.

Веднага след началото на акцията част от бизнеса с плодове и зеленчуци се е изнесъл наоколо до тържищата, където опитите за търговия без документи са траяли. Заради това взаимни екипи на Национална агенция за приходите дружно с служители на реда ще управляват и тези места и ще глобяват нарушаванията.

Нови борси ще бъдат добавени към местата, където приходната организация следи и прави надзор. Данъчните са ревизирали над 40 000 транспортни средства, обекти на тържищата и търговци.

От Национална агенция за приходите регистрират, че " добросъвестните търговци, които законно регистрират продажбите си, регистрираха забележителен растеж в оборотите си ". С над 50% се е нараснало придвижването на плодове и зеленчуци с съответно издадени фактури и транспортни документи.

" Правим това освен в интерес на бюджета, само че и с цел да защитим търговците, които съзнателно съблюдават закона. Ще останем толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да ограничим нелоялната конкуренция ", сподели заместник-изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Георги Димов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР