Заради провалената контраофанзиваВъв Вашингтон са разтревожени от проблемите с корупциятаДържавният

...
Заради провалената контраофанзиваВъв Вашингтон са разтревожени от проблемите с корупциятаДържавният
Коментари Харесай

Блинкен в Киев часове след руска атака

Заради провалената контраатака
Във Вашингтон са разтревожени от проблемите с корупцията

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън през днешния ден изненадващо дойде в Киев, с цел да беседва с президента Володимир Зеленски и други публични лица за несполучливата украинска контраатака, съобщи Си Ен Ен.

Блинкен дойде в Киев броени часове след следващия съветски ракетен удар по украинската столица, който бе отразен от противовъздушната защита. Този път нямаше известия за потърпевши хора и материални вреди. Очаква се държавният секретар да разгласи отпущането на нова помощ за Украйна в размер на над 1 милиард $, съобщи телевизия Си Ен Ен, която се базира на почитан представител на Държавния департамент.

“Искаме да сме сигурни, че Украйна има това, от което се нуждае, освен с цел да успее в контранастъплението, само че и в дълготраен проект, с цел да се уверим, че разполага със мощни възпиращи средства ”, сподели Блинкън на среща с външния министър Дмитро Кулеба.

Блинкън е първият почитан американски представител, навестяващ Украйна от началото на нейната контраатака през юни. Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън не е подлагала на критика обществено бавния съгласно някои ход на настъплението, само че западни медии цитираха неназовани нейни чиновници, че интервенцията върви прекомерно постепенно и е спъвана от неприятна тактики. Критиките провокираха гневна реакция в Киев и Кулеба даже прикани предходната седмица недоволните “да си затварят устата ”.

Според “Вашингтон Пост ” държавният секретар на Съединени американски щати ще остане в Украйна два дни и ще разиска, наред с други неща, проблемите с корупцията. Срещата на Блинкен с президента Зеленски е планувана за сряда вечерта, оповестиха от кабинета на президента.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР