Заради провала на преговорите за сформиране на коалиционно правителство с

...
Заради провала на преговорите за сформиране на коалиционно правителство с
Коментари Харесай

Алтернатива за Германия поиска оставката на Меркел

Заради неуспеха на договарянията за съставяне на съдружно държавно управление с партиите на свободните демократи и на „ зелените “, управлението на партията „ Алтернатива за Германия " (АзГ) прикани Ангела Меркел да подаде оставка.

„ Меркел се провали и пристигна времето тя да си отиде като канцлерка “, съобщи съпредседателят на (АзГ) Александер Гауланд.

„ Добре е, че обединението не се случи, тъй като тя щеше да бъде коалиция не на прелома и обновлението, а на продължение на сегашната политика. Разчитаме този неуспех да накара Християн-демократическия съюз (ХДС–партията на Меркел) да обмислят още веднъж доста неща “, означи Гауланд.

Десният политик разкритикува и „ зелените “: „ Радваме се, че „ зелените “ няма да ръководят. Това оставя шансове, че за миграцията ще стартира да се мисли отговорно, че безобразието с все по-скъпото прекосяване към нова енергетика и със прекъсването на колите с мотори с вътрешно горене няма да се трансфорат в политика на федералното държавно управление “, разясни той, представен от БГНЕС.
Сега след неуспеха на договарянията сред дясно консервативния блок ХДС-ХСС, „ зелените “ и Свободната демократическа партия (СвДП) като най-възможен вид се обрисуват насрочване на нови парламентарни изори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР