Заради противоречието да се финансира строеж с европейски средства в

...
Заради противоречието да се финансира строеж с европейски средства в
Коментари Харесай

Започва международна подписка в защита на българското Кресненско дефиле

Заради несъгласието да се финансира градеж с европейски средства в зона, предпазена от самото европейско законодателство, WeMove.EU и сътрудниците им приканват и в двете направления целият трафик, с изключение на локалния, да се отстрани от дефилето, а автомагистралата да се построи напълно отвън него. Подписката е адресирана до Европейската комисия и комисар по околна среда, морско дело и риболовство Кармену Велла и комисар за районната политика Корина Крецу. В нея от петък, 15.03, са събрани 90 хиляди подписа.

" Призоваваме ви да гарантирате, че европейските закони за запазване на природата ще бъдат зачитани и девствената котловина на Кресненското дефиле в България ще бъде избавена от заличаване.” се споделя в посланието на WeMove.EU.

Магистрала, която минава през Кресненското дефиле освен ще унищожи неповторимата естествена зона, само че и ще приключи всяка опция за развиване на резистентен туризъм — долината на Струма е едно от дребното места, подобаващи за рафтинг в България, да вземем за пример. Освен това ще има отрицателно влияние върху близките села, намалявайки качеството на продукцията и прекъсвайки естествените обходи до нивите и градините, създавайки опасности от пътни злополуки. На срещи с локалните хора от град Кресна, те показаха безпокойството си, че пътят им към основния за тях районен център Благоевград ще бъде извънредно усложнен по този метод.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР