Заради протест на местни жители срещу първоначалния избор на терен

...
Заради протест на местни жители срещу първоначалния избор на терен
Коментари Харесай

Протест измести мястото на загробване на животните от свинефермата в Караманово

Заради митинг на локални поданици против първичния избор на терен за загробването на умъртвените животни от фермата в русенското село Караманово, се е наложила незабавна смяна на мястото. Това заяви пред БНР доктор Георги Дяков от Областната дирекция по сигурност на храните в Русе.

Някой плаши хората и се възползва от обстановката да получи дивиденти поради идните избори и по този начин битката с африканската чума по свинете се бави, а това носи единствено загуби, разяснява доктор Дяков.

„ Целта е да има огнище на напрежение, което гледаме да избегнем, само че подготовката на нов терен отново е мудна и ще отнеме време. И към този момент притежателят, който е обиден от вируса – работиш на едно място, вършиш една активност, тръгваш и по-късно би трябвало да се придвижиш в друга посока… И в случай че се появи някой да предявява искания, става още по-сложно. Но да се надяваме, че няма да се стигне до там “, сподели той.

Общо 4600 животни от фермата Караманово ще би трябвало да бъдат умъртвени, а смъртността в комплекса се е повишила още от четвъртък предходната седмица. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР