Заради продължаващата поляризация в обществото нарастват както позитивните, така и

...
Заради продължаващата поляризация в обществото нарастват както позитивните, така и
Коментари Харесай

Хората, склонни да гласуват за по-крайна партия става все повече

Заради продължаващата поляризация в обществото нарастват както позитивните, по този начин и отрицателните отзиви " за " и " срещу " Европейски Съюз и НАТО, за сметка на сегмента в средата.

Това изясни в предаването " Хоризонт до обед " на БНР Горан Георгиев от Центъра за проучване на демокрацията. Той разяснява последните сравнителни европейски изследвания на публичното мнение в обособените страни от Европейски Съюз - на института GLOBSEC и Евробарометър.

Според него за заявената по-висока подготвеност да се гласоподава на евроизборите следващата година, регистрирана в едно от проучванията, въздействие оказват разнообразни фактори. От една страна става дума за по-висока ангажираност с политиката на Европейски Съюз и поради войната в Украйна, а от друга - за продължаваща поляризация в обществото.

Има растеж на хората, склонни да гласоподават за по-крайна партия и сигурно ще забележим такива партии на идващите избори, в това число от нашата страна, означи анализаторът.

Ако дясното консервативно пространство преди е било по-близо асоциирано с задгранични властнически политики, то в този момент по думите му се следи сегмент от десни политически играчи, които поддържат тази изразителност и идеология, без да се " съюзяват " с Русия.

" Те
Всичко за Вашата сватба
основават пространства за себе си, настрана от съветското. Преди бяха по-близки. "

Естествено за по-бедните страни в съюза е целите да са социо-икономически, за разлика от по-концептуалните в по-развитите страни, регистрира Горан Георгиев, запитан за разминаванията. Затова и у нас се следи по-ниско доверие в демокрацията, недоумение на демокрацията, както и по-ниско доверие в медиите и институциите като цяло.

Проличава си резултатът на дезинформацията, която в България е всеобща и е главното пояснение за геополитическите динамичности, добави той.

" Има огромна смяна в политическите и геополитическите показа. Последният отчет на GLOBSEC удостовери това. Няколко индикатора илюстрират това доста добре. 2021 година утвърждението на Путин в България е 70%, доста близо до утвърждението му в самата Русия. 2022-ра, март, 29% е утвърждението на Путин, понижение от над два пъти. От последния отчет видяхме леко нарастване в позитивните показа – на 32%. Тази година отчетът на GLOBSEC сподели, че при предполагаем референдум да останем или да излезем от НАТО 2023 година измерихме 58% " за " оставане в НАТО. "

Наистина има огромен сегмент от обществото с проруски настроения, а това оказва много мощен напън върху политиците, изключително върху тези, които са се позиционирали като близки с Русия, само че афектира даже прозападни партии, акцентира Горан Георгиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg