Заради проблемите с годишните технически прегледи и спирането на автомобили

...
Заради проблемите с годишните технически прегледи и спирането на автомобили
Коментари Харесай

Възраждане до Главчев: Да се променят правилата за технически преглед на колите

Заради проблемите с годишните механически прегледи и прекъсването на коли от придвижване автоматизирано, " Възраждане " са решили да пишат и до служебния министър председател Димитър Главчев като оферират и промяна в наредбата.

  " Подготвихме 2 оферти - до министерството  на екологията и до министерството на превоза. От екологията желаеме да се отстранен избрани текстове от наредбата, които да разрешат на колите, даже да не покриват газовите правила, да се движат в обозрим период от 14 до 30 дни и да не ги стопират от придвижване. Към министерството на превоза има 3 оферти ", уточни депутатът Ангел Славчев.

Той напомни, че признатата през 2018 година разпоредба не е била толкоз прецизно спазвана, а заложените в нея правила " не са подобаващи за нашите географски условия ". 

" Искаме незабавно Министерски съвет, през днешния ден ще го желаяме от министър-председателя Главчев, да направи работна среща с министрите Гвоздейков и Петър Димитров, където да се направи междуведомствена комисия и наредбата да бъде изменена. В рамките на 10 дни е безусловно допустимо ", считат от " Възраждане ". Според тях всички били съгласни - станало ясно и на комисия, и от изказванията на министрите. От транспортното министерство обаче желали писмо от екологичното, министърът на околната среда го заречен. Синхрон обаче нямало и никой не желал да го задейства. Затова и " Възраждане " поемали тази самодейност.

Славчев призна, че нямат право на законодателна самодейност, само че могат да дават препоръки. Според него смяната в наредбата не опонира на закона и ще помогне на хората да опитат да отстранят нередностите в колите си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР