Заради предупреждението за опасно време доброволните екипи и пожарникарите в

...
Заради предупреждението за опасно време доброволните екипи и пожарникарите в
Коментари Харесай

Как да действаме при наводнение или друго природно бедствие?

Заради предизвестието за рисково време доброволните екипи и пожарникарите в цялата страна са в подготвеност за реакция. Аварийните служби разпространиха и препоръки за дейности при рецесия. Пожарникарите предизвестиха - извънредно рисково е да пресичаме с автомобила си бързо течащи води. Само 15 сантиметра вода е задоволителна, с цел да изгубим ръководството на колата и да бъдем отнесени.

Не би трябвало да стопираме под надлези и подлези и други евентуално рискови от заливане с вода обекти. При стихия специалистите поучават да изключим електрозахранването и подаването на газ, с цел да избегнем вероятен пожар.

Не би трябвало в никакъв случай да стоим наоколо до електропроводи.За да се избегнат съществени проблеми при проливен дъжд, огледът на сериозните места към този момент е почнал.

Пуснахме инструкции до регионалните шефове, кметовете на общини за предприемане на спомагателни превантивни ограничения, за недопускане наводнения и застрашаване живота и здравето на хората. Това сподели шефът на ГДПБЗН основен комисар Николай Николов на брифинг за настоящите данни и превантивни препоръки по отношение на прогнозата за усложнена метеорологична конюнктура.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР