Заради поредното драстично увеличение, независимият общински съветник Борис Бонев предложи

...
Заради поредното драстично увеличение, независимият общински съветник Борис Бонев предложи
Коментари Харесай

Борис Бонев предлага незабавно връщане на нощния транспорт заради вдигането на цените на такситата


Заради следващото фрапантно нарастване, самостоятелният общински консултант Борис Бонев предложи неотложно връщане на нощния градски превоз, който е спрян от съвсем 3 години, оповестиха от " Спаси София ".

“За хората става прекомерно скъпо, съвсем невероятно, да се придвижват през нощта. Общината не им е осигурила опция и софиянци са принудени да употребяват персонален автомобил или таксита, които стават все по-скъпи. Затова е неотложно нощният градски превоз още веднъж да стартира да действа ”, съобщи Бонев.

Според него към този момент няма опрощение за услуга, която е част от градската подвижност на всяка една европейска столица, да липсва в София.

Нощният градски превоз от 4 линии стартира работа при започване на 2018 година и в първите месеци десетки хиляди софиянци я употребиха на цена от единствено 2 лева

“Новите цени на такситата ще влязат в действие от 1-ви януари идната година. Затова и моето предложение е точно от този момент да стартира още веднъж да работи нощният превоз. Така ще осигурим евтина, комфортна и постоянна опция на напредването. Също по този начин, с измененията в тарифната политика на Общината,  добавихме нощния превоз към цената на годишната карта за цялата градска мрежа. Нелогично е хората да заплащат за услуга, която не действа ” - изясни Бонев. 

Той добави: Това е мярка за стимулиране и на бизнеса в София, защото икономисва транспортни разноски, които могат да отидат за ресторант, кино или спектакъл. Отделно голям брой работещи в развлекателния бранш, където заплатите не са високи, в този момент са принудени да се прибират пешком или да отделят сериозна част от приходите си, с цел да се прибират след работно време, когато няма градски превоз. Искаме да помогнем на тези хора.

Освен настояването за възобновяване на нощния градски превоз от " Спаси София " са изпратили гледище към Центъра за градска подвижност, по най-натоварените линии на дневния превоз да има спомагателни вечерни курсове. Така ще се усъвършенства подвижността на жителите и гостите на София.

Днес Столичният общински съвет взе решение да бъдат нараснали цените на таксиметровите услуги с още 15%. Това е второ нарастване за по-малко от година, като през месец ноември 2021 година още веднъж общинският съвет усили цените с 36%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР