Заради поредната мащабна авария в квартал Бриз“ днес, от пресцентъра

...
Заради поредната мащабна авария в квартал Бриз“ днес, от пресцентъра
Коментари Харесай

Искат оставките на шефа на ВиК и министър Шишков

Заради следващата огромна повреда в квартал „ Бриз “ през днешния ден, от пресцентъра на ГЕРБ във Варна разпространиха до медиите писмо, с което централата упорства за незабавната оставка на шефа на „ ВиК – Варна “ ООД инж. Веселин Русев. Магистралният тръбопровод „ Варна-Златни пясъци “ още веднъж се проби тази заран. Аварията отново е на ул. „ Петър Скорчев “, на към 50-70 метра над предходния пробив, случил се на 18 април.

От ГЕРБ показват, че инж. Русев би трябвало да подаде оставка и поради „ очевидната професионална отпадналост да се оправи с проблеми, свързани с осъществяването на водния план на Варна, чиято стойност е към 140 милиона лв.. От партийната централа напомнят, че шефът на " ВиК " бе назначен на този пост при започване на тази година от служебното държавно управление.

Тъй като водното сдружение е с 51 % държавно присъединяване, от ГЕРБ желаят и оставката на министъра на районното развиване и благоустройството Иван Шишков. При повредата през април Община Варна изиска от министър Шишков да бъде осъществена незабавна инспекция на положението на водопровода. „ Такава не е направена досега. Заради това безучастие настояваме той да бъде отхвърлен “, се споделя в писмото на варненската централа на ГЕРБ.

Снимка: Galin Georgiev
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР