Заради покачващата се заболеваемост от коронавирус в София ще се

...
Заради покачващата се заболеваемост от коронавирус в София ще се
Коментари Харесай

Среща на Спешна помощ и директори на болници в София

Заради покачващата се заболеваемост от ковид в София ще се проведе среща на Спешна помощ и шефове на лечебни заведения. В диалозите ще взе участие и основният държавен здравен контрольор - доцент Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ " Васил. Ще бъде разискван потенциалът на лечебните заведения и потребността от откриване на спомагателни кревати.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 403
Към момента столицата разполага с малко над 1500 места за пациенти с леки и тежки форми на инфекцията.

Предстои и разкриването на още предиатрични кревати, поради данните, че Омикрон визира повече деца. За да издържи здравната система на идния напън от петата вълна, през вчерашния ден здравните управляващи в столицата не разрешиха плановите интервенции. Мярката влиза в действие от сряда.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 403  Проф. Радостина Александрова: Има 4 пъти повече приети в болница деца Проф. Радостина Александрова: Има 4 пъти повече приети в болница деца  Проф. Витанов: Днес ще се изправя фронтално против Омикрон Проф. Витанов: Днес ще се изправя фронтално против Омикрон  Словения стартира всеобща имунизация на популацията поради Омикрон Словения стартира всеобща имунизация на популацията поради Омикрон
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР