Заради пожар в двора на румънска болница евакуираха над 100

...
Заради пожар в двора на румънска болница евакуираха над 100
Коментари Харесай

Заради пожар в румънска болница евакуираха над 100 деца

Заради пожар в двора на румънска болница изтеглиха над 100 деца. Инцидентът станал в “Николае Робанеску ” в Букурещ, а повода е гръмнал трансформатор.

“Лечебното заведение е било захранвано с сила от личен генератор за повече от час след прекъсване на тока, а когато електричеството се е възстановило, трансформаторът е избухнал, причинявайки запалване на две коли наоколо ”, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Огънят бързо е бил сподавен от военни пожарникари от Букурещ, осведомиха от Инспектората за изключителни обстановки, съобщи Българска телеграфна агенция.

110 деца са евакуирани и преместени от " Николае Робанеску " в болница " Мария Кюри ".

" Благодаря на медицинския личен състав и екипите за намеса за бързината и професионализма, който демонстрираха. Най-важното е, че всички деца и медицинският личен състав към този момент са в сигурност ", написа в формалния си профил във Facebook румънският премиер Марчел Чолаку.

Властите ще стартират следствие, с цел да схванат по какъв начин тъкмо се е случил случаят, оповестява Диджи24.

Национален клиничен център за детско нервно-психомоторно възобновяване „ Д-р Николае Робанеску “ е неповторима конструкция от европейски вид в Румъния.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР