Заради пандемията от коронавирус в Италия се очаква сериозен спад

...
Заради пандемията от коронавирус в Италия се очаква сериозен спад
Коментари Харесай

Прогнозират спад на раждаемостта в Италия заради COVID-19

Заради пандемията от ковид в Италия се чака сериозен спад на раждаемостта, написа в оповестения през днешния ден годишен отчет на Националния статистически институт (Istat).
Бързият спад на раждаемостта може да се форсира още повече в интервала след COVID-19 , написа в документа, съобщи БГНЕС.
Проведените наскоро изследвания вземат поради атмосферата на неопределеност и боязън поради пандемията и демонстрират ясно първите последствия от това в близко бъдеще. Обръща се особено внимание и на отрицателните трендове на пазара на труда, създаващи проблеми за италианците, които биха желали да имат деца, само че не могат да си го разрешат заради стопански аргументи.
Според прогнозите на Istat, поради пандемията от ковид броят на новородените през тази година може да намалее с повече от 10 000 и да доближи 426 000. Песимистичният сюжет планува подобен спад в раждаемостта и за 2021 година, която броят на новородените може да доближи до 396 000, оповестява РИА Новости.
През 2019 година равнището на раждаемост в Италия доближи историческия си най-малко, когато броят на новородените беше единствено 435 000, като съвсем 20% от тези деца са родени от чужденки. В отчета се акцентира, че това е най-ниският индикатор, откогато е основана италианската страна през 1861 година
Тенденцията към понижаване на раждаемостта в Италия се следи към този момент в продължение на 10 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР