Заради пандемията от COVID-19 децата са станали по-затворени, по-самотни, напрегнати

...
Заради пандемията от COVID-19 децата са станали по-затворени, по-самотни, напрегнати
Коментари Харесай

Заради пандемията: Децата ни са стават все по-самотни, тревожни и агресивни

Заради пандемията от COVID-19 децата са станали по-затворени, по-самотни, напрегнати и тревожни. Те са изгубили обществени и учебни умения, а експанзията набъбна. Това уточни по време на онлайн полемика за психологичното здраве и детската експанзия в и отвън учебното заведение омбудсманът Диана Ковачева.

По думите й децата са понесли непропорционална тежест в интервала на изолацията от пандемията. Последици към момента не са задоволително професионално и отговорно измерени и по тази причина не могат да се възнамеряват съответни и съответстващи ограничения.
Омбудсманът: Хората с увреждания желаят актуализация на данъчните облекчения
Хората с увреждания упорстват за актуализация на данъчните облекчения, на които имат право. За това алармира омбудсманът Диана Ковач...
Прочети повече
Ковачева уточни, че в границите на акцията " Синьо лято ", децата са споделили за засилващо се възприятие за изолираност, загуба на другари, накърненото възприятие за сигурност. Според нея главното обръщение на децата в границите на тази акция е, че те имат потребност от пространство, в което да приказват. 

Омбудсманът уточни, че връзката сред децата и учебното заведение сякаш става все по-тънка и от ден на ден се губи. Тя концентрира вниманието върху ролята на учебното заведение, което да обезпечи пространство и среда, в което децата да споделят своите проблеми. 

" Проблемът за експанзията в учебно заведение в интервала на пандемия излиза с още по-страшна мощ ", съобщи Ковачева и уточни, че изолацията задълбочава психическите проблеми.

Припомняме, че единствено за месец обществото ни стана очевидец на два доста шокиращи случая - единият е от кв. " Лагера ", а другият - пердах сред девойки поради спор за момче.
Омбудсманът: Социалните услуги могат да спрат, а това заплашва хората с увреждания
Спирането на услугите, които обществените снабдители оферират, ще докара до загиване на хората с увреждания. Увеличението на цените ще е...
Прочети повече
Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР