Заради пандемията 44% от фирмите са въвели форми на отдалечен

...
Заради пандемията 44% от фирмите са въвели форми на отдалечен
Коментари Харесай

44% от фирмите са въвели форми на отдалечен достъп до офиса

Заради пандемията 44% от компаниите са въвели форми на далечен достъп до офиса и осъществяване на онлайн срещи и събития. Това демонстрира изследване на Българската комерсиално промишлена палата (БТПП), извършено измежду 200 компании.

С това изследване си поставихме три цели. Първо да разберем по какъв начин се е отразило въздействието на пандемията върху дигитализацията на компанията. Второ доколко реализирана цифровизация ще се резервира след прекосяване на пандемията. Третият е източниците, които са употребявали за финансиране на тези промени в активността на компанията, изясни в „ Тази заран " ръководителят на БТПП Цветан Симеонов. Очаквахме повече компании да са икономисали от офиси, само че единствено към 2% са понижили употребеното от тях офис пространство. Надяваме се това да бъде една последваща стъпка за икономии на компаниите и ориентиране на средства в по-полезни действия, добави той.

Около 30% споделят, че активността им не го разрешава и по тази причина не са създали съответни стъпки. Ние си мислим, че това е доста прибързана оценка. За БТПП няма активност, в която не може да се вложат нови хрумвания, разяснява Симеонов. Нисък е броят на тези, които са си закупили цифрови форми. Това са огромните компании, които употребяват цифровите платформи с по-широки благоприятни условия.

66% от компаниите няма да създадат стъпка обратно и ще продължат да употребяват всичко, което са въвели в производството. Нашата задача е да обърне внимание на тези 34%, които са споделили, че няма, разяснява Цветан Симеонов.

Най-шокиращият резултат е, че 62% го вършат посредством фирмени средства, макар че големи средства се предназначиха в тяхна помощ. Това е явен сигнал към ръководещите. Предстои да се актуализира проекта за излизане от рецесията. Предстоят всички стратегии да се осъществят. Това е задача номер едно. Смешно е в година и половина страната да не може да се пренастрои и да помогне за дигитализацията. Само 6% са получили тази помощ, изясни ръководителят на БТПП.

По думите му най-големият проблем продължава да бъде неналичието на административно-електронно обслужване.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР