Заради падналия сняг беше прекъснато електрозахранването в 7 села в

...
Заради падналия сняг беше прекъснато електрозахранването в 7 села в
Коментари Харесай

Авария остави без ток 7 села в Кърджалийско

Заради падналия сняг беше прекратено електрозахранването в 7 села в Кърджалийско, оповестиха от 24 часа. Няма ток в селата: Габрово, Комунига, Миладиново, Падина, Ленище, Ябълковец и Слънчоглед.

Снегорини почистват главните пътища от републиканската пътна мрежа, а работата им беше тествана от регионалния шеф Никола Чанев.

Най-голям брой коли са закъсали в сектора на пункта при разклона за село Чилик, измежду тях камион и автовоз. В село Горско Дюлево екип на пожарната е изтеглил аварирала кола за спешна помощ, в с. Бенковски, община Кирково, на платното е затънал ТИР, а в Ардино е записана злополука с три автомобила.

Най-висока е снежната завивка по високите места в Чернооченско - 32 сантиметра. Около 20 сантиметра е дълбочината на снега в региона на прохода Даладжъ.

Не е измит републиканският път Момчилград - Равен - Нановица - Гургулица - Зорница, оплакаха се локални поданици. Според тях снегопочистващата компания не е изпратила машини в региона.

Снегът сътвори проблеми и по интернационалния път за Гърция. Няколко произшествия са станали в правата сред спирка Джебел и Кирково. Доста сняг има насъбран и на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа ", където закъсаха няколко гръцки автомобила с летни гуми. Сняг вали и на територията на северна Гърция. По пътя от Комотини до граничния пункт се позволяват единствено коли с вериги. В община Ариана поради снега до края на седмицата бяха анулирани образователните занятия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР