Заради основен ремонт учениците от шест гимназии в София ще

...
Заради основен ремонт учениците от шест гимназии в София ще
Коментари Харесай

Заради ремонти: Шест софийски гимназии се местят в други сгради

Заради главен ремонт учениците от шест гимназии в София ще бъдат преместени в други здания. От Министерството на образованието са планували краткотрайни здания, в които да продължи образователният развой. Според родители обаче средата на образователната година не е подобаваща за такова преместване и не всички места са подобаващи за образование.

Националната финансово-стопанска гимназия е едно от учебните заведения, в които ще има ремонт. Въпреки че работата ще се прави по време на образователната година, директорката е удовлетворена, че гимназията ще бъде актуализирана.



" Ще се сменя електрическата апаратура във всички пространства на постройката и във всички пространства ще има цялостна рационализация - подови настилки, осветяване, стени. Цялостен ремонт ", уточни Мая Гешева, шеф на НФСГ

Според учениците преместването в друго учебно заведение няма да докара до проблеми. Финансово-стопанската гимназия има няколко разновидността за здания, в които може да се реалокира. Други гимназии обаче нямат шанса на финансовата.

Учениците от Софийската гимназия по туризъм ще бъдат преместени в постройката на Техникума по полимерни технологии, който не е населяван от няколко години и се постанова да му бъде изработен ободрителен ремонт преди преместването.



" Децата да бъдат преместени в тази постройка, която е рискова за здравето и за живота им и необяснимо е за мен и за останалите родители по какъв начин се взима това решение да се ремонтира нещо, с цел да се ремонтира друго ", разяснява Деляна Спасова, родител.

Директорът на Гимназията по туризъм не пожела да разяснява случая, а Министерството на образованието документално ни обясниха, че ремонтите са планувани през 2017 година, когато са почнали процедурите по публични поръчки. Едва през 2021 година са съумели да сключат контракт за планиране и строителство. Очакват до края на лятото на 2024 година всички учебни заведения да бъдат подготвени да посрещнат учениците през идната образователна година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР