Заради опустошителното бедствие, в Италия остава в сила червен код

...
Заради опустошителното бедствие, в Италия остава в сила червен код
Коментари Харесай

Бедствено положение в Италия, Мелони посети наводнените региони

Заради опустошителното злополучие, в Италия остава в действие червен код за паника, поради непрестанните дъждове и заплахата от свлачища в северния италиански район Емилия-Романя. Италианският министър-председател Джорджа Мелони посети наводнените региони, откакто се завърна от срещата на върха на Групата на седемте в Япония. Тя призна, че е смутена от това, което е видяла в засегнатите от наводненията и свлачища места.

 
Сега нашата задача е да подсигуряваме незабавни отговори. Трудно е да се вършат оценки, само че ще би трябвало да се активизират доста запаси. Първите дейности в този момент са да се провиснал средства за изключителни ограничения за освобождение на сдруженията и жителите от заплащане на налози.
Джорджа Мелони, министър председател на Италия

Мелони увери, че са били мобилизирани доста запаси, за справяне с рецесията. Тя похвали невероятната работа на гражданската отбрана и на въоръжените сили, които се борят със създалата се обстановка. Наводнените региони не престават да се почистват с помощта на помощта на повече от 1500 доброволци от цяла Италия.

Наводненията от последните няколко дни предизвикаха гибелта на 14 души. Около 36 000 души са евакуирани, наранени са над 100 града, а 622 пътища са затворени. Пожарникари са провели повече от 4000 интервенции, с цел да доближат до градове и села, които са били откъснати от автомагистрали, електричество и мобилни телефонни услуги след проливните дъждове и наводненията.

Същевременно италианската фермерска асоциация „ Колдирети “ разгласи, че наводненията са навредили на добива на годишна продукция от плодове за идващите 4-5 години. Водата в овощните градини е удавила и задушила корените на дърветата и те са загнили. Това може да докара до изкореняването на близо 15 милиона плодни дръвчета в региона, прочут като овощната градина на Италия. Кризата може да докара и до повишаване на цените на някои артикули.

Асоциацията сигнализира, че е нужно също и доставянето на вода и храна на над 250 000 глави наедрял рогат добитък, свине, овце и кози в засегнатите от наводненията региони. Там има и към 400 ферми за пилета и 45 000 пчелни кошера. Всичко това излага на риск и минимум 50 000 работни места в бранша.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР