Заради обжалване спряха търг за купуването на 400 нови линейки

...
Заради обжалване спряха търг за купуването на 400 нови линейки
Коментари Харесай

Фирма със 100 лв. капитал спря търг за 400 линейки

Заради обжалване стопираха търг за пазаруването на 400 нови коли за спешна помощ и модернизиране на "Спешна помощ " у нас. Ударът идва от компания, записана преди месец със 100 лв. капитал.

В момента като коли за спешна помощ се употребяват коли на повече от 10 години, които от дълго време не могат да претендират за цялостна редовност. Заради повредите лекарите се постанова да се движат и с изцяло несъответствуващи коли.

Столичната незабавна помощ има 40 коли за спешна помощ, чиито километражи демонстрират сред 250 и 500 хиляди километра. „ Почти всички коли са завършили своя живот. Те са отвън експлоатационен срок”, разяснява ръководителят на автобазата към ЦСМП-София Радослав Георгиев за bTV.

Сега усвояването на безвъзмездната помощ от Европа за възобновяване на автопарка и филиалите на незабавната помощ е под въпрос. Става дума за 163 милиона лв..

Обществената поръчка за по този начин нужните нови коли за спешна помощ е спряна поради тъжба в Комисията за защита на конкуренцията. Жалбоподателят - "Вайнман технолоджи " е записана в края на април с капитал от 100 лв., демонстрира информация в Търговския указател.

От Комисия за защита на конкуренцията изясняват, че към момента ревизират дали жалбата е законна, а от здравното министерство споделят, че в случай че до края на месеца поръчката не се пусне още веднъж, ще изгубим освен 58-те милиона за нови коли за спешна помощ, а цялото европейско финансиране.

Това е второто прекъсване на процедурата поради подадена тъжба. Първият път жалбата не беше прегледана от Комисията за защита на конкуренцията заради невнесена държавна такса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР