Заради обилни снеговалежи в Гърция граничен пункт Кулата-Промахон е затворен

...
Заради обилни снеговалежи в Гърция граничен пункт Кулата-Промахон е затворен
Коментари Харесай

Повече от 8 часа ГКПП Кулата е затворен за тежкотоварни автомобили

Заради значителни снеговалежи в Гърция граничен пункт Кулата-Промахон е затворен за тежкотоварни коли към този момент повече от 8 часа. Образували са се километрични опашки. До Гърция не може да се стигне и през другия пункт - Илинден-Екзохи, тъй като е затворен проходът " Предел ".

 © Владимир Янев / Българска телеграфна агенция
От 7:30 ч. тази заран придвижването на тежкотоварни коли в посока Гърция през граничен пункт " Кулата " е спряно от гръцките управляващи. Причината са неприятните метеорологични условия в южната ни съседка. Гръцките гранични управляващи позволяват единствено влизането на камиони в България. Леките коли се движат в двете направления без проблем. Шофьорите на камиони споделиха, че за момента имат храна и гориво в резервоарите, само че не знаят докога ще им стигнат.

Добре са, хубави са пътищата, но никой не ни пуска към гръцко.
Имате ли информация по кое време ще бъде отворено?
Никой нищо не ти споделя.Не е обикновено, ние имаме работен ден. Времето свършва, компаниите дават напън, ще се наложи след това наказателна клауза да се заплаща.
През прохода " Предел " е неразрешено прекосяването на тежкотоварни коли над 12 тона от нощес. Камионите се отбиват преди прохода. Всички останали моторни транспортни средства се движат без ограничавания. Въпреки че пътят се почиства от през вчерашния ден, непрестанно се натрупа нова снежна завивка и машините не могат да смогнат.
Владимир Стойчев: Пътя не е добре. Не е добре, сякаш е чистено, само че не толкоз хубаво изчистено, нито прием, нито къде е пътят, нито асфалтът.Петър Белчев: Колата преди малко прегря, тъй като караме с 40 километра в час, с ниски обороти и тя не може да се охлади, начело решетката беше цялата замръзнала и по този начин.Валентин Стоилов: На това време няма по какъв начин да е чисто, смут, навявания надолу. Добре най-малко че са спрели камионите.
В доста сектори от основен път Е-79 през днешния ден се образуваха колони и тапи, защото имаше аварирали тежкотоварни коли. Наложи се екипи на полицията да контролират придвижването и да оказват помощ на колите да преминат през зимния капан.
Още по тематиката Усложнена зимна конюнктура в цялата страна
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР