Заради Нотариуса, предлагат ЕГН-то да не може да се сменя

...
Заради Нотариуса, предлагат ЕГН-то да не може да се сменя
Коментари Харесай

Заради Нотариуса, предлагат ЕГН-то да не може да се сменя след навършване на пълнолетие

Заради Нотариуса, оферират ЕГН-то да не може да се сменя след навършване на пълноправие.

„ Внесохме законопроект, с който да забраним промяната на ЕГН след навършване на пълноправие. Ако има неточности в данните, 18 години са премного време за премахване. “ Това заяви във фейсбук някогашният министър на електронното ръководство Божидар Божанов.

SafeNews разгласява целият текст без редакторска интервенция.

Внесохме законопроект, с който да забраним промяната на ЕГН след навършване на пълноправие. Ако има неточности в данните, 18 години са премного време за премахване. След това към този момент може да е опит за злоупотреби. Разбира се, мотивът е промяната на ЕГН на Нотариуса.

„ Над 70 000 в България били със заменено ЕГН, сходно на Нотариуса. “ Това разкри министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, напомня SafeNews.

„ Промяната на ЕГН нормално става въз основа на правосъден акт. Даже постоянно въз основа на правосъден акт и това става по реда на охранителните производства за определяне на обстоятелства по Граждански процесуалния кодекс. За страдание този вид исково произвеждане, изключително в годините преди присъединението на България към Европейски Съюз, беше употребявано главно за превъзмогване на черни печати в паспортите за хора, които работеха незаконно. “

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР