Заради неплатени сметки токът на ВиК Ямбол ще бъде спрян

...
Заради неплатени сметки токът на ВиК Ямбол ще бъде спрян
Коментари Харесай

Заради неплатени сметки: Искат спиране на тока на ВиК-Ямбол от 1 февруари


Заради неплатени сметки токът на ВиК Ямбол ще бъде спрян от 1 февруари. Това се споделя в писмо до медиите от " Електроразпределение Юг ".

От сдружението предизвестяват, че са длъжни да спазят законовата процедура след постъпило искане от доставчика на ток на свободния пазар за ВиК-Ямбол.

Още през вчерашния ден пред bTV шефът на ВиК-Ямбол съобщи, че имат отговорности от 550 000 лева, които би трябвало да се погасят. От сдружението увериха през вчерашния ден, че ще се тегли заем. Над 70 000 клиенти могат да останат без вода.

Вижте цялостния текст на писмото:

Подадените обекти за изключване са помпени станции и пречиствателна станция за отпадни води. В ЕР Юг няма информация дали и кои места ще бъдат наранени от прекъсването на водоснабдяването.

Търговецът е заявил, че неговият клиент – ВиК - Ямбол, както и локалната власт, са известени за датата на преустановяването на зареждането. От своя страна ЕР Юг също осведоми както водното сдружение, по този начин и Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Ямбол, регионална администрация Ямбол и община Ямбол за постъпилата поръчка.

Ако търговецът не анулира поръчката си за изключване, то ЕР Юг, като мрежови оператор, е длъжен според Закона за енергетиката да съблюдава процедурата и да извърши поръчката.

Ролята на " Електроразпределение Юг " в сходни случаи е ясно регламентирана от Закона за енергетиката в нормативно откритите задължения на мрежовите оператори на свободния пазар.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР