Заради некачествено изпълнен ВиК-проект частен съдия изпълнител е блокирал сметките

...
Заради некачествено изпълнен ВиК-проект частен съдия изпълнител е блокирал сметките
Коментари Харесай

Некачествен воден проект блокира сметките на община Чирпан

Заради некачествено изпълнен ВиК-проект частен арбитър реализатор е блокирал сметките на община Чирпан .

Пред БГНЕС кметът Ивайло Крачолов изясни, че краткотрайно е съумял да разблокира сметките, с цел да изплати заплатите на общинските съветници и работното облекло, както е по Колективен трудов контракт.

Той ще заплати и заплатите на общинските съветници от предишния мандат, които са дължими по закон, само че към 6 месеца не са били изплащани, само че сметките си остават блокирани.
 Сградата на обществените в Чирпан е недостъпна за хора с увреждания
Сградата на обществените в Чирпан е недостъпна за хора с увреждания

Имало рампа, която не се употребява, а вътрешни стъпала затруднявали достъпа по одобряваната

Водният план към Държавен фонд " Земеделие " е почнал през лятото на 2013 година в селата Зетьово, Свобода и Гита . Целта е била реорганизация на ВиК мрежата на стойност 18,5 млн. лв..

Сметките са запорирани от едната от фирмите-изпълнител. Водят се и правосъдни разногласия. От Окръжният съд е постановил частният арбитър реализатор да отвори сметките, имало е обжалване в Апелативен съд в Пловдив, чието изговаряне е било на 11 ноември - сметките да бъдат освободени за свободна интервенция от общинското управление. Решението на Апелативния съд предстои на обжалване на трета инстанция .
 Не утвърдиха бюджета на община Чирпан
Не утвърдиха бюджета на община Чирпан

Един глас не е достигнал за приемане на финансовата рамка

По думите на кмета за правна помощ от общината би трябвало да отделят към 127 000 лв. . Това е минималното, което можем да платим. Там има минимални прагове.

" Сериозно се приготвяме по повод какво е комплицирано и защо е наложена глобата от фонд " Земеделие " . Към средата на декември ще създадем сериозна среща в самия фонд да забележим какви са вариантите за изправяне на позволените неточности , с цел да може глобата да бъде изменена като размер и да вървим към съглашение с фирмите-изпълнители ", съобщи Крачолов.

Той не се ангажира със период, в който да бъде решен казуса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР