Заради некачествени дейности се удължава ремонтът по автомагистрала Тракия край

...
Заради некачествени дейности се удължава ремонтът по автомагистрала Тракия край
Коментари Харесай

Тапите към морето ни тормозят до средата на юли

Заради некачествени действия се удължава ремонтът по автомагистрала " Тракия " край Стара Загора, оповестиха от пътната организация. Строителните действия би трябвало да приключат доникъде на юли.

Преди дни инспекция на новия началник на АПИ Апостол Минчев установи нередности в реконструкцията на 23-километровата права сред Чирпан и Стара Загора.

Инспекцията е открила вложение на строителни материали, които са некачествени и не са съгласувани с Института за пътища и мостове.

Констатирано е и несъблюдение на техническите инструкции от страна на строителя, както и липса на способен механически началник по асфалтополагане.

Трасето е последната част от 53-километровия сектор на автомагистралата, прочут с неравностите по платното.

Отстраняването на дефектите стартира през май и трябваше да завърши след броени дни.

Обходното трасе по Околовръстния път на Стара Загора се резервира до края на юли, оповестяват от Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Удължаването на ремонта значи извънредно претрупан трафик, изключително в най-критичното място на обхода - село Ракитница. През селото минава цялото придвижване от и за столицата. А поради тесния път легналите служители на реда и рестриктивните мерки на скоростта колоните от коли са честа панорама.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР