Заради натиск на Германия Евросъюзът отлага с един месец за

...
Заради натиск на Германия Евросъюзът отлага с един месец за
Коментари Харесай

ЕС отлага с месец пълната забрана за внос на руски въглища

Заради напън на Германия Евросъюзът отсрочва с един месец за средата на август цялостната възбрана за импорт на съветски въглища, оповестява източник на Ройтерс. Мярката е основна част от петия пакет наказания против Москва поради жестокостите в украинския град Буча. За първи път 27-те вземат на прицел вноса на съветска сила, газът и петролът към този момент не са включени. Европа купува съветски въглища най-вече на спотовия пазар, а не посредством дългострочни контракти.

Тези покупко-продажби ще спрат неотложно след влизането в действие на възбраната. Повечето контракти са краткосрочни и доникъде на август ще изтекат, без да се постанова да бъдат отменяни при правни опасности. Англия стопира съветските въглища чак в края на годината. Украйна упорства глобите против Русия да са задоволително мъчителни с цел да я принудят да приключи войната. Киев желае и възбрана за съветския нефт.

" Някои политици още не могат да решат по какъв начин да лимитират притока на петродолари и евро към Русия без опасности за личните им стопански системи. Но по тази причина хората влизат в политиката - да вземат решение сложни проблеми. Ако не могат, не си коства да стартират политическа кариера. Единственият въпрос е какъв брой още украински мъже и дами ще съумеят да убият съветските военни, до момента в който някои политици, ние знаем кои, намерят увереност за деяние ", сподели Зеленски.

Руските въздушни удари в този момент са ориентирани против региони в източна Украйна, където силите на Москва се пробват да обкръжат украинските елементи, заяви консултант на украинския президент. Той изрази убеденост, че съветските старания няма да се увенчаят с триумф и увери, че Киев управлява ситуацията.

Обкръженият Мариупол също се държи, споделя съветникът на Зеленски. Подобни са оценките на английското военно разузнаване, което също регистрира, че съветските артилерийски и въздушни удари са съсредоточени по линията на съпрокосновение в Донбас. Край Харков, Донецк и Луганск се водят най-ожесточените сражения след изтеглянето на съветските сили от покрайнините на Киев.

Австрия изгони четирима съветски дипломати за дейности несъвместими с техния статут - дефиниция, обвързвана с шпионаж, без директна връзка с войната в Украйна. В съветското посолство във Виена работят 65 дипломати, само че като всяка огромна страна, Русия има трима посланици в австрийската столица- един за Австрия и по един за основаните там органи на Организация на обединените нации и за Организацията за сигурност и съдействие в Европа. Общото заседание на Организация на обединените нации след към час гласоподава за премахване на Русия от Съветът по човешки права на Световната организация.

" Ще бъде сложен избор. Нужни са две трети от гласовете, само че мисля, че мине добре ", сподели Жозеп Борел -върховен представител на Европейски Съюз по външна политика.

Съединените щати упорстват за изключване на Русия и от Г-20 и оповестиха, че ще бойкотират срещите на форума в Индонезия, в случай че там се появят представители на Москва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР