Заради нарушаване правата на човека, Европейският съюз се готви да

...
Заради нарушаване правата на човека, Европейският съюз се готви да
Коментари Харесай

Брюксел спира някои продукти

Заради нарушение правата на индивида, Европейският съюз се готви да наложи възбрана на производството и вноса на артикули, чиято направа е обвързвана с насилствен труд, съобщи Ройтерс, като се базира на документ, до който организацията е имала достъп. Този ход е подбуден от опасенията на европейските законодатели, че човешките права в китайската провинция Синцзян се нарушават, написа.

Обхватът на плана на Европейската комисия за новите правила обаче надалеч не е толкоз огромен, колкото предложиха евродепутатите, частично заради юридически ограничавания. Изпълнителният орган на Европейски Съюз ще би трябвало да посочи някои елементи, свързани с новите разпореждания и със страните членки, и едвам по-късно те ще могат да влязат в действие като закон.

" Подобна възбрана би трябвало да бъде наложена върху всички артикули, за които е употребен насилствен труд на който и да е стадий от производството или направата им, при събиране на годишна продукция и рандеман, в това число и при преправка и други действия, свързани с въпросните артикули ", се споделя в документа. 

" Забраната би трябвало да се наложи върху всички артикули от всевъзможен вид, в това число и техните съставни елементи, и би трябвало да важи за всевъзможни артикули, без значение от бранша и произхода им, и без значение от това дали са вътрешно произвеждане или импортирани, станали налични на европейския пазар или изнасяни ", планува още планът за новите правила.

Те са ориентирани към по-големите стопански оператори, като вносители и снабдители, се споделя в документа.

Задължението за доказване на присъединяване на насилствен труд в производството и преработката на продуктите обаче е на националните органи.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР