Заради надигания на настилката на няколко места около релсите на

...
Заради надигания на настилката на няколко места около релсите на
Коментари Харесай

Още една глоба за строителя по Графа - този път за настилката

Заради надигания на настилката на няколко места към релсите на новоремонтираната столична улица " Граф Игнатиев " фирмата-изпълнител ще бъде санкционирана с 279 хиляди лева

Информацията заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в обществената мрежа Facebook. Поредният недостатък е открит от чиновници на общината през уикенда, само че бдителни жители бяха пуснали фотоси в обществените мрежи малко по-рано. Според общинарите, повода е температурно уголемение към напречните отводнители.

" На този обект работиха и не престават да работят десетки инженери, проектанти и строители - по тази причина не одобрявам оправданията на всяка от страните сега. Релсовият път беше приключен в края на предходната година и това е първото лято, в което е в употреба. Не мога да позволи, че никой от проектантите и инженерите, не се е сетил, че в София е горещо през лятото и е нужна фуга, която да поеме температурните разширения ", написа Фандъкова.

За да се поправи и този недостатък кметицата твърди, че е поискала проектантите да дадат решение, а изпълнителят на плана да го направи за своя сметка в рамките гаранцията на обекта. Над половин милион лв. е общият размер на глобите, които съм наложила досега за ремонта на ул. " Граф Игнатиев " (зона 2), написа Фандъкова.

Тя напомня, че за ремонта в Зона 4 е отказала да одобри обекта с Акт 15. Докато компанията да поправя недостатъци по първия стадий - градините " Кристал " и " Св. Кл. Охридски " тя няма право да работят по други сектори, а срокът на контракта им продължава да тече, се споделя в поста на кметицата.

От общината апелират две решения по стратегия " Региони напредък " за наложени наказания от 5% за двете зони. Санкциите били поради: " повишени условия към просветителната подготовка на специалистите, с които желаеме фирмите-участници да разполагат и незадоволително цялостна информация в обособени елементи на методологията ".

Един от претекстовете на столична община по този проблем е, че Управляващият орган, който постанова глобите на общината, не е отчел фактът, че поръчката е предходна през прелиминарен надзор от Агенцията по публични поръчки. От Агенцията за публични поръчки (АОП) са декларирали, че няма открити несъответствия с условията на Закона за публичните поръчки (ЗОП). Мнението на админите на програмата е, че е имало конкуренция за тези процедури и няма отстранени участници. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР