Заради многото неяснотите около Брекзит Великобритания е в най-дълбоката политическа

...
Заради многото неяснотите около Брекзит Великобритания е в най-дълбоката политическа
Коментари Харесай

Роб Уотсън: Великобритания е в най-дълбоката политическа криза след Втората световна война

Заради многото неяснотите към Брекзит Англия е в най-дълбоката политическа рецесия от Втората международна война. След като Народното събрание отхвърли за трети път договорката на премиера Тереза Мей, двете най-реалистични благоприятни условия са овакантяване на Европейски Съюз без договорка и огромно отсрочване на Брекзит, сподели през днешния ден пред БНР политическият анализатор на Би Би Си Роб Уотсън.

В изявление за предаването „ Събота 150 “ на стратегия „ Хоризонт “ той очерта четири вероятни сюжета за развиване на събитията.

„ Правителството има да взема решение доста неща – едното е излизането от Европейски Съюз е без договорка. Второто - да се изиска от Европейски Съюз едно доста по-голямо удължение. Съществува, несъмнено, и концепцията депутатите да се опитат да намерят опция на проекта на Тереза Мей. А има и опция за рухване на държавното управление “, сподели Роб Уотсън.

Но посочи, че „ Брекзит без договорка и огромно отсрочване са двете най-реалистични благоприятни условия “.

Анализаторът счита, че министър председателят Мей, чиято договорка „ явно е на животоподдържащи системи “, не се е отказала от нея.

„ Но явно тя доста мъчно ще мине през Народното събрание. Може би единственият късмет договорката да бъде утвърдена е това да стане безусловно ден преди приключването на периода за овакантяване без договорка – 12 април “, сподели Роб Уотсън в коментар за растящата поддръжка за проекта на Мей, за който обаче към момента няма болшинство

Според него приемането на договорката на Мей може да значи повече проблеми в бъдеще, защото множеството политици във Англия не харесват това съглашение.

По мотив идните индикативни гласувания в понеделник в английския парламент, Роб Уотсън сподели, че доста мъчно ще бъде реализиран консенсус по някои от тях. Той има чувството, че може да има консенсус по така наречен мек Брекзит, при който Англия остава в Европейски Съюз, само че в това има един огромен проблем.

„ Може да докара до рухване на държавното управление, тъй като половината от консерваторите мощно поддържат Брекзит и те желаят самостоятелна комерсиална политика “, открои го той.

Според Роб Уотсън Брекзит има способността да разбие двупартийният модел на Англия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР