Заради милиционерски натиск от Рашковите служители Действията на МВР по

...
Заради милиционерски натиск от Рашковите служители Действията на МВР по
Коментари Харесай

Прокурорите по „Хемус“ напускат разследването

Заради милиционерски напън от Рашковите чиновници
Действията на Министерство на вътрешните работи по случая към този момент ще се правят в кабинетите на магистратите

Карани са да нарушават закона

Тримата прокурори от Софийска градска прокуратура по делото за пране на пари за автомагистрала “Хемус” желаеха отказ от следствието поради напън от Рашковите полицаи в ГДБОП.

“В резултат на невиждания непозволен напън по отношение на прокурорите да извършат дейности отвън закона, като не стачкуват мярката и пуснат обвинения Борислав Колев в чужбина, като даже се промени в по-леко обвиняването му, те са счели, че директно е повлияно на вътрешното им убеждение”, сподели в изказване зам.-градският прокурор Иво Илиев.

Той уточни, че по сигнал на тримата магистрати е почнало следствие против чиновници на Министерство на вътрешните работи. “Колегите считат, че това дело би довело до спомагателен напън по отношение на тях, което ще им попречи да вземат решения. Депозирали са отводите си пред Софийска апелативна прокуратура, а горестоящите прокурори ще преценяват дали има подобен натиск”, добави Илиев.

“Ако апелативната прокуратура одобри претекстовете и тяхното искане за самооотвод, делото ще бъде разпределено на инцидентен принцип в първи отдел “Икономически престъпления”, както и досега”, посочи градският прокурор на София Илиана Кирилова.

До произнасянето обвинителите ще продължат работа по делото. “Процесуално-следствените дейности, предоставени на Министерство на вътрешните работи, към този момент ще се правят в кабинетите на прокурорите”, сподели още Кирилова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР