Заради мерките покрай коронавируса у нас са регистрирани 10 пъти

...
Заради мерките покрай коронавируса у нас са регистрирани 10 пъти
Коментари Харесай

Д-р Миндов: Натискът върху личните лекарите е голям

Заради ограниченията около ковид у нас са регистрирани 10 пъти по-малко случаи на остри заразни заболявания в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това демонстрира, че противоепидемичните ограничения работят. Това разяснява пред Бтв ръководителят на Сружението на общопрактикуващите лекари в София доктор Георги Миндов.

Той удостовери настояването на гилдията за електронно направление за тест за ковид. Коментира, че никой не е снабдил джипитата с защитни средства, а въпреки всичко натискът върху тях в сегашната конюнктура е главен, а коридорите са цялостни.

„ Натискът е огромен – от деца, които ги връщат от учебно заведение за една хрема, фактически инфектирани с Коронавирус, които ние следим в изискванията на домашна карантина. Една колежка показа за 12 пациенти с Коронавирус “, уточни Миндов.

Той даже описа по какъв начин е имал пациент, който в хода на прегледа към този момент се оказва, че има типичните за ковид признаци.

„ Ние не желаеме тези 1000 лева, желаеме да ни се заплаща за съответна работа, която вършим “, уточни още доктор Миндов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР