Заради масовите протести, които заливат страната, властите в Китай са

...
Заради масовите протести, които заливат страната, властите в Китай са
Коментари Харесай

Заради масовите протести в Китай обявиха “аварийно“ ниво на цензура

Заради всеобщите митинги, които заливат страната, управляващите в Китай са оповестили най-високото  " спешно " равнище на цензура  , твърди The Guardian.
Прочетете още
В разнообразни градове от Пекин до Шанхай китайците стачкуват против политиката на " нулев CIOVID ", налагана от държавното управление. По време на обществената демонстрация на неодобрение на жителите се чуха даже и рецензии към държавния водач Си Дзинпин - нещо извънредно нетипично за страната, в която всяка неприятна дума против ръководещите води до тежки последици.

През тази седмица доста протестиращи от предходните дни се оплакаха, че полицията ги търси и ревизира телефоните им точно за съществуването на сходна алтернатива или на други непозволени приложения.

Според изтеклите документи в Китай е оповестено " равнище 1 на извънредност " , което дава зелена светлина за най-строгия вероятен надзор над наличието, което жителите обменят. Посочва се, че цензурата би трябвало да бъде засилена, бързо да се разпознава, отстранява и рапортува информация, обвързвана с " офлайн разстройствата " от последните дни и " скорошните значими събития в другите провинции ".

" Инцидентът от 24 ноември провокира изложение на разнообразни недоволства, " гласи написаното съгласно превода на China Digital Times, като се има поради пожарът, лишил животите на 10 души в град Урумчи. Жителите на страната отдадоха нещастието на строгите COVID- ограничения и това бе пределната точка на търпението им, след която излязоха на улиците.

" В Шанхай се появиха пагубни политически лозунги. Студенти организираха очевидно политически събирания, " споделя се още в известието.

След като хората образуваха всеобщи митинги в събота и неделя, дейностите на полицията предотвратиха събирането на огромни групи по улиците в идващите дни.

Въпреки това в директивите са маркирани няколко идни дати, на които напрежението още веднъж би могло да се надигне. Сред тях са приключването на седмица от пожара, Световният ден на правата на индивида и Международният ден за битка с корупцията.

Смъртта на някогашния китайски водач Дзян Дзъмин, който умря на 96 години в сряда, даде опция на недоволните жители да изразят позицията си против актуалната власт по още един изобретателен метод. За час повече от половин милион души разясниха под обявата за гибелта на някогашния лидер в профила държавната медия CCTV в Weibo. " Сгрешихме, че те обвинявахме преди, ти си таванът, а не подът, " написа един от потребителите, преди бързо изявлението му да бъде цензурирано.

 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР