Заради лошите метеорологични условия, програмата на Фестивала за децата и

...
Заради лошите метеорологични условия, програмата на Фестивала за децата и
Коментари Харесай

Заради дъжда, Фестивалът за децата и семейството „Синьо лято“ 2023 се отменя за 16 юни

Заради неприятните метеорологични условия, програмата на Фестивала за децата и фамилията „ Синьо лято “ 2023 се анулира за 16 юни, петък, оповестиха уредниците. Събитието резервира местоположението си - дребната сцена на Plovdiv Stage Parк в подножието на Младежкия рид, където през вчерашния ден при извънредно огромен интерес се организира Осмото издание на кулинарния панаир „ Етно кухня на колела “.

На обособената комерсиална уличка в най-новото пространство за фестивали и събития, с изключение на щандовете с вкусни ястия от кухнята на другите народности, пред които се извиха големи опашки, посетителите разгледаха и закупиха и сувенири и художествени произведения на български, арменски, съветски, турски и украински художници и занаятчии.

Ателиета по обичайни украински глинени свирки, арменски занаяти, танци, кулинарна работилничка за бисквитки и пленер забавляваха най-малките гости на Фестивала, а момчетата и девойки премериха сили по време на обичайна игра за еврейския национален празник Лаг Ба Омер - пукотевица с лък.

Както всяка година, имаше и награди от обичайна лотария на „ Етно кухня на колела “, обезпечени от сътрудниците на плана – тротинетки от пловдивската компания Chipolino, часовници от италианската общественост, както и детски книжки.

Проектите са част от Културния календар на Пловдив и се осъществят от екипа на Фондация „ Заедно “, с финансовата поддръжка на Община Пловдив. Организаторите си резервират правото за смяна на часовете на спектаклите, в случай че метеорологичните условия не разрешават провеждането им навън.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР