Заради лошата инфраструктура и разбитите улици за трети път жителите

...
Заради лошата инфраструктура и разбитите улици за трети път жителите
Коментари Харесай

Жителите на столичния кв. Витоша“ на протест заради лошата инфраструктура

Заради неприятната инфраструктура и разрушените улици за трети път жителите на столичния квартал „ Витоша " излизат на митинг. Преди минути завърши митингът, който мина в шествие по улиците на квартала.

София
 Евгени Крусев: Ремонтните работи по улиците на София към този момент започнаха Евгени Крусев: Ремонтните работи по улиците на София към този момент започнаха
Това съобщи в студиото на „ По света и у нас “ зам.-кметът на София Евгени Крусев. Той разяснява детайлностите към концепцията за нощен градски превоз в...

Както стана ясно, от Столична община дават обещание средства за ремонт на дупките и в дребните квартални улички, съобщи репортерът на Българска национална телевизия Цанка Николова. Именно дупките са и един от проблемите за хората в квартал „ Витоша “.

Липсата на тротоари и зелени площи и шума от градежи също тормози жителите тук.
Тук сме, тъй като желаеме бъдеще за децата си - къде да ги отглеждаме, къде да играят, къде да ги разхождаме. Всеки ден сме на разходка из квартала и няма тротоари, няма улици, придвижването е огромно, непрекъснато децата ни дишат прахуляк.Има може би единствено два-три парцела в целия квартал, пред които са построили някаква инфраструктура. Там са дребното тротоари.  За трети път жителите на столичния квартал „ Витоша “ излизат на митинг За трети път жителите на столичния квартал „ Витоша “ излизат на митинг
Причината - неприятната инфраструктура. Малко по-късно денем ще стартира митингът, който ще премине в шествие по улиците на квартала.

Пред Българска национална телевизия кметът на регион „ Лозенец " разяснява обстановката в квартала. Той сподели, че е подготвен на разговор с хората тук за възстановяване на изискванията на живот:
Любомир Дреков, кмет на регион „ Лозенец “: В последна сметка сме набелязали ограничения, които да могат да облекчат ситуацията най-малко първоначално с цел да можем да пристъпваме към по-дългосрочни дейности, в това число и смяна на подробните устройствени проекти в региона, с цел да може да се случи това, което хората желаят, в последна сметка ниското застрояване по-поетапно, по-бавно, това въпреки всичко е и ангажимент на съответните вложители.
Протестът продължава, като на няколко пъти протестиращите блокираха придвижването. Предстои да разберем дали настояванията на хората тук ще бъдат чути.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР