Заради локдауните в Китай AirBNB се оттегля от страната (снимка:

...
Коментари Харесай

Airbnb напуска Китай заради локдауните


Заради локдауните в Китай AirBNB се отдръпва от страната (снимка: CC0 Public Domain)

Airbnb разгласи, че приключва работа в Китай, където политиката за „ нулев Covid “ значи, че локдауните не престават и няма никакви изгледи да приключат.

Всички разгласи за отдаване на домове чартърен и за прекарвания из страната ще бъдат отстранени от уеб страницата на компанията до лятото, заяви BBC, цитирайки неизвестен източник, осведомен с въпроса.

Гостуването на туристи в Китай чрез платформата за онлайн-резервации съставлява единствено 1% от приходите на Airbnb през последните няколко години.

В подмяна на закривания бизнес се чака компанията да се концентрира върху обслужването на китайските поданици, пътуващи в чужбина до други дестинации.
още по темата
Преди пандемията китайските туристи, пътуващи из чужбина, се утроиха за по-малко от десетилетие. Те навъртяха 155 милиона пътувания през 2019 година, съгласно Световната организация на обединените народи по туризма. Ала от 2020 година Китай ползва едни от най-строгите ограничавания за Covid в света, което прави пътуването в и към страната извънредно мъчно.

Airbnb сътвори своя бизнес в Китай през 2016 година Оттогава към 25 милиона посетители са резервирали престой в страната посредством компанията за наемане на жилища. Въпреки това дейностите по отдаване чартърен на къщи за пътуващи, посещаващи Китай, постоянно е била комплицирана и скъпа процедура даже преди пандемията, написа BBC, като се базира на „ източник, осведомен с решението на компанията “.

Например, данните за гостите наложително биват изпращани до китайското държавно управление в сходство с локалните закони и разпореждания. Наред с това компанията бе изправена пред мощна конкуренция от страна на локалните китайски платформи за отдаване чартърен.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР