Заради липса на кворум беше провалено последното заседание на временната

...
Заради липса на кворум беше провалено последното заседание на временната
Коментари Харесай

ГЕРБ, БСП и ДПС провалиха последното заседание за Росенец

Заради липса на кворум беше провалено последното съвещание на краткотрайната парламентарна комисия за Росенец. То беше бойкотирано от депутатите от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

В оповестения начален час в залата бяха единствено 6-има от общо 12 членове на комисията, което не разреши съвещанието да стартира. Председателят на комисията Калоян Янков изчака 15 минути, с цел да види дали ще се появи някой от представителите на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, само че това не стана.

Така, поради неналичието на кворум той разгласи, че съвещанието няма да се организира. Не за първи път ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи провалят в тандем знаково съвещание на парламентарна комисия. В началото на септември по същия метод, на което трябваше да се прегледа предлагането на " Демократична България " за закриване на профилираните съд и прокуратура.

Не е ясно дали настоящето пропадане на кворума не е " генерална подготовка " за идното в сряда последно пленарно съвещание на 46-ото Народно заседание, на което депутатите би трябвало дефинитивно да решат дали да лишават Бюрото за отбрана от основния прокурор Иван Гешев.

На проваленото съвещание на комисията за Росенец трябваше да бъде изслушан почетният ръководител на Движение за права и свободи Хамед Доган, който също не се появи в залата. Беше планувано и чуване на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Пред депутатите трябваше да свидетелства и бургаският общински консултант Константин Бачийски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР