Заради липса на контрол от страна на Румен Овчаров в

...
Заради липса на контрол от страна на Румен Овчаров в
Коментари Харесай

Овчаров с по-тежко обвинение за съсипване на Мини Бобов дол

Заради липса на надзор от страна на Румен Овчаров в качеството му на министър на стопанската система и енергетиката, за " Мини Бобов дол " ЕАД са настъпили вреди за над 24 млн. лв.. Това заяви Специализираната прокуратура.
Освен Овчаров, обвинени са заместникът му Анна Янева и някогашният изпълнителен шеф на " Мини Бобов дол " Пламен Стефанов. И на тримата е повдигнато обвиняване за умишлена занемареност, осъществена при изискванията на продължавано закононарушение в интервала от 25.05.2006 година – 18.03.2009 година,, като действието съставлява изключително тежък случай.
Новото обвиняване е реалност, откакто предходното беше за вреди от 8,9 млн. лв., само че беше върнато от съда на 17 май тази година - " за премахване на процесуални нарушавания ". Чак в този момент делото още веднъж бива импортирано в съда.
На 10 декември Специализираната прокуратура предяви прецизирано обвиняване на Румен Овчаров във връзка сключването и осъществяването на Договор от 09.06.2006 година за отдаване чартърен на активи на " Мини Бобов дол " ЕАД на " Ораново " ЕООД (собственост на Красимир Михайлов), в което са включени откритите вреди в размер на повече от 24 млн. лв..

Чрез подписания контракт за наем на " Ораново " ЕООД са трансферирани изключителните права на рандеман, превозване и продажба на въглища от сектор " Бабино " и сектор " Бобов дол " от находище " Бобовдолски въглищен басейн ", предоставени с решения на Министерския съвет на " Мини Бобов дол " ЕАД, в нарушаване на условията на член 23, алинея 1 от Закона за подземните благосъстояния и на член 23, т. 1, т. 2 и т. 3 и член 24 ал.1 т.1 от Закона за концесиите (без да е извършена открита процедура при изискванията на гласност и бистрота, свободна и лоялна конкуренция и равнопоставеност на всички претенденти и участници и без да е открито има ли " Ораново " ЕООД, нужните за осъществяване на рандеман на подземни благосъстояния (въглища) механически, управнически и финансови възможности) и е последвало разкриване на произвеждане по неплатежоспособност на " Мини Бобов дол " ЕАД. Реално в " Ораново " са отивали облагите от добива, превоза и продажбата на въглищата, а компанията даже не е плащала наеми, режийни и други разноски, споделя прокуратурата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР