Заради липса на кадри, Центърът за психично здраве в смолянския

...
Заради липса на кадри, Центърът за психично здраве в смолянския
Коментари Харесай

Заради кадрови проблеми Психиатрията в Смолян пред затваряне

Заради липса на фрагменти, Центърът за психологично здраве в смолянския квартал „ Устово “ е пред затваряне. Това излиза наяве след провелата се работна среща с представители на другите заинтригувани институции в родопския град, свикана от регионалният шеф Стефан Сабрутев. От нея излиза наяве още, че кадровият недостиг в лечебното заведение е много сериозен, което е опасност за съществуването му.

Управителят на Центъра доктор Анастас Карагяуров обяснил, че пациентите се обслужват единствено от двама лекари-специалисти, като работното място не е привлекателно за млади лекари. Проблем може да възникне и с работата на силовите структури, които имат избрани условия, както и във връзка с правосъдни експертизи. Д-р Карагяуров предложи първоначално да се потърси съдействието от области, където има повече експерти, като бъде препоръчано лекарите да бъдат командировани в Смолян. Община Смолян от своя страна може да помогне като обезпечи настаняването на експертите, които дойдат да работят в Смолян, добави доктор Карагяуров. Той добавя още, че от години се пробва да притегли нови попълнения в екипа си, само че без резултат.

Директорът на РЗИ доктор Мими Кубатева споделила, че казусът с медицинските фрагменти в област Смолян е доста сериозен и би трябвало да се направи всичко допустимо да се привлекат експерти.

Областният шеф Стефан Сабрутев декларирал, че ще търси решение на казуса в дълготраен проект, тъй като закриването на Центъра за психологично здраве не е желателно и институциите би трябвало да обединят старания си в тази посока. Той поел ангажимент незабавно да потърси помощ от други регионални шефове от страната, които могат да оказват помощ за привличането на лекари-специалисти в Смолян, както и да сложи казуса пред здравното министерство. Областният шеф изразил вяра, че с поддръжката на РЗИ-Смолян ще потърсят контакти със приключили специализанти през последните пет години.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР