Заради кризата в Перник има риск работниците на завод "Стомана"

...
Заради кризата в Перник има риск работниците на завод "Стомана"
Коментари Харесай

Нова страшна криза се задава в Перник след сушата

Заради рецесията в Перник има риск служащите на цех "Стомана " да бъдат пуснати в неплатен отпуск. От предприятието са поискали минимални количества от язовир "Студена ", с цел да могат да възстановят работа, оповестява bTV.

Снимки: bTV
Стоманопроизведството е спряно за постоянна профилактика и би трябвало да се възобнови на 10 януари. Предприятието има подписани контракти за експорт. В завода работят 1500 души.

„ Освен от рецесията с водата ще отидем и към обществена рецесия в целия град. Това са доста хора, които могат да останат без работа. Много от фамилиите, доста от хората имат заеми “, съобщи Красимир Стоянов, служащ в „ Стомана Индъстри “.



„ Ако не получим някакви минимални количества и би трябвало да натоварим изцяло завода, ще би трябвало да преместим поръчки в други фабрики на групата, които са отвън България, за жалост “, изясни Константин Стаменов, ръководещ представител на "Стомана Индъстри ".



Грубите сметки демонстрират, че в случай че 1500 служащи бъдат пуснати в неплатен отпуск, това ще засегне 4000 души - дружно със фамилиите им.

От Министерството на околната среда и водите оповестиха, че равнището на “Студена” не разрешава да се отговори на настояването на “Стомана”.



“Не е задоволено настояването за януари и към сегашния миг няма предпоставки, които да обосновават угаждане на настояването и за февруари”.



Според кмета на града предприятието би трябвало да се задоволи със личните си източници.

“Няма по какъв начин в тази спешна обстановка в това бедствено състояние да се черпи вода от язовир “Студена” за промишлени цели”, сподели Станислав Владимиров, кмет на Перник.

Такава е и позицията на екоминистерството.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР