Заради кризата с коронавируса последните две години чадърите нашето Черноморие

...
Заради кризата с коронавируса последните две години чадърите нашето Черноморие
Коментари Харесай

Колко ще ни струва сянката по Черноморието това лято?

Заради рецесията с ковид последните две години чадърите нашето Черноморие бяха безвъзмездни или на алегорични цени, а концесионерите на плажовете получаваха против това реципрочна отстъпка от концесионните такси.

През това лято обаче въпросната мярка към този момент не се ползва. Какви са цените на чадърите и шезлонгите по морето и има ли кой да ги употребява?

През това лято цените на плажните такъми в курорта „ Албена “ са на равнищата от 2019 година За туристите, отседнали в курорта, са безвъзмездни като се изключи най-близките два реда до морето.

" За външни посетители и за първи и втори ред имаме доплащане по 7 лв. за чадър и шезлонг, действително пакетът става 21 лв.. Освен това сме обезпечили за гостите на комплекса над 50% свободна зона ", обясниха от курорта.

По-скъпо е в прилежащия курорт „ Златни пясъци “, където чадърът и шезлонгът костват по 10-12 лв..

Във Варна цените не са вдигани от 10 години насам и са идентични на цялата плажна линия – 5 лв. за чадър и 5 лв. за шезлонг.

На юг, на двата най-големи плажа в „ Слънчев бряг “, летовниците заплащат по 10 лв. за чадър и още толкоз за шезлонг. В Созопол " сянката " коства 7 лв., а най-евтино е на градския плаж в Бургас – по 1,20 лв. за плажен продукт или общо 3,60 лв. за комплект от чадър и два шезлонга. Ивицата е разграничена на зони, написа БТВ.

В Китен и Приморско цените се резервират по 7 лв..
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР