Заради конфликт на интереси КПКОНПИ глоби с 15 хил. лв.

...
Заради конфликт на интереси КПКОНПИ глоби с 15 хил. лв.
Коментари Харесай

Глобиха с 15 хил. лв. кмета на столичния р-н „Красно село“ заради конфликт на интереси

Заради спор на ползи КПКОНПИ санкции с 15 хиляди лева кмета на столичния регион „ Красно село “ Росина Станиславова. В изгода на страната ще бъде отнета и получената от нея сума в размер на 9981, 46 лева

Тя се проверява за изказвания, че като началник на европейски план, тя е платила сама на себе си средства по програмата „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания “.

КПКОНПИ показват, че в хода на инспекцията е открито, че на 7 май 2020 година Станиславова е определила екипа на плана и със заповед е показала за началник самата себе си. Още същия ден е издала и втора заповед, в която си е упълномощила спомагателни функционалности и е определила почасовото заплащане на екипа на плана, като най-високата ставка е за ръководителя му – самата тя.

На 22 май 2020 година районният кмет е наредила с документ полагането на ексклузивен труд за себе си и още 3 общински чиновници, а на 5 януари 2021 година тя още веднъж е издала заповед, с която си разпорежда спомагателни функционалности за осъществяване и е определила размера на самостоятелната часова ставка за самата себе си.

„ С тези свои дейности Станиславова е осъществила спор на ползи, като е издала актове в собствен частен интерес, а също е формирала права и полза за себе си в качеството си на разположение, заемащо висша обществена служба “, прецизират от КПКОНПИ.

При чуването на Росина Станиславова, тя е показала, че е обикновено да бъде началник на план, откакто управлява и цялата общинска администрация на регион „ Красно село “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР