Заради извънредното положение срокът за плащане на сметките за ток

...
Заради извънредното положение срокът за плащане на сметките за ток
Коментари Харесай

Удължен е срокът за плащане на ток заради извънредното положение

Заради изключителното състояние срокът за заплащане на сметките за ток се удължава и става 20 дни . Това разгласи министърът на енергетиката Теменужка Петкова на брифинг в Министерския съвет.
Тя разгласи, че трите електроразпределителни сдружения анулират всички планови поправки по мрежата. Прекъсвания на тока ще има единствено при възможни повреди и работата по тяхното премахване. Освен това, екипи на ЕРП-тата ще ревизират дали елементите за аварийно зареждане на лечебните заведения са в редовност.
Петкова прикани българите да задават въпросите, които ги вълнуват, на посочените на уеб страниците на ЕРП-тата телефони и имейли за връзка.
" Работата в центровете за разплащания се преустройва. Помещенията ще бъдат постоянно дезинфекцирани и в тях ще се позволяват стеснен брой хора ", сподели още министърът.
Тя разяснява и концепцията за налагането на мораториум върху заплащането на сметки . " Популизмът може да стане по-страшен от вируса. Това е рискова стъпка, която ще докара до съществено напрежение и междуфирмена задлъжнялост. След месец-два битовите консуматори ще имат да заплащат няколко сметки вкупом ", безапелационна бе Петкова.
„ Дали сме инструкции на ВиК операторите да преустановят снемане на показанията на водомерите на битовите клиенти за понижаване на контактите ”, съобщи районният министър Петя Аврамова. И посочи, че мярката ще е в действие до 29 март.
На ВиК операторите са дадени инструкции за това потребителите да могат сами да създадат доклад на водомерите си и да ги оповестят по телефона или онлайн. Където няма самоотчет, ВиК операторите ще могат да залагат служебни резултати, съобразени с докладите от предходни интервали.
Що се отнася до заплащането, от министерството предлагат на потребителите да употребяват електронен път. До касите пък ще има пропускателен режим, с цел да не се струпват доста хора. Помещенията ще се дезинфекцират, а чиновниците ще бъдат оборудвани с защитни средства. Всички електронни услуги на районното министерство ще бъдат изпълнявани, като ще се заложи на електронен продан на информация, изясни министър Аврамова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР