Заради изтичането на годността им Белгия ще унищожи 3.5 милиона

...
Заради изтичането на годността им Белгия ще унищожи 3.5 милиона
Коментари Харесай

С пет дози за всеки белгиец Брюксел унищожава COVID-19 ваксини за 80 млн. евро

Заради приключването на годността им Белгия ще унищожи 3.5 милиона ваксини срещу COVID-19 за 8.2 милиона евро, заяви министерството на опазването на здравето в Брюксел

Унищожените количества са 6.45% от всички обезпечени от управляващите 54.3 милиона дози. При население от 11.7 милиона души, това демонстрира, че държавното управление е платило за имунизирането с пет дози на всеки белгийски жител.

Белгийското здравно министерство декларира, че във всички страни от Европейски Съюз ще бъдат унищожени ваксини, само че някъде количествата ще бъдат даже по-големи.

 Германия е унищожила COVID-19 ваксини за 1.6 милиарда евро Германия е унищожила COVID-19 ваксини за 1.6 милиарда евро

Допълва се, че с изключение на имунизациите, в Белгия ще бъдат изхвърлени и други материали, свързани с отминалата пандемия като маски и комплекти за проучване - общо за 131 милиона евро. Медиите разясняват, че това са прахосани средства.

 " Пфайзер " ще понижи броя на имунизациите против COVID-19 за Европа, само че против такса (допълнена)

През май Европейската комисия се с производителя " Пфайзер " / " Бионтех " за понижаване на идващите доставки от имунизациите срещу COVID-19 за тази година с две трети по отношение на авансово плануваните количества, а остатъкът да се разсрочи през идващите години.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР