Заради изключително топлата зима природата в Хърватия е започнала да

...
Заради изключително топлата зима природата в Хърватия е започнала да
Коментари Харесай

Хърватските пчели са се събудили по-рано заради изключително топлата зима


Заради извънредно топлата зима природата в Хърватия е почнала да се пробужда още с началото на януари, дружно с нея са се събудили и хърватските пчели, заяви хърватската национална телевизия ХРТ.

Пролетните температури измежду зима са подвели пчелите в Хърватия, които са почнали прибързано да излизат от кошерите. Леските цъфтят и пчелите към този момент събират прашец, а пчелите майки са почнали да снасят яйца. Всичко би било наред, ако не настъпи дълготрайна студена зима.

" Когато стане студено и студът продължи известно време, пчелите се събират към леглото, тъй като към този момент са построили легло. Тогава, в случай че студът продължи, пчелите могат да се отдалечат от храната, задоволително е да се отдалечат с два сантиметра, с цел да умрат от апетит, макар че виждаме, че има задоволително храна “, изяснява пчеларят Златко Миловац.

Ако стане доста студено през март, ще се унищожи главната паша на пчелите – акацията. Това се е случило и преди две години, когато студът е унищожил също плодовете на доста овошки, добавя Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР