Заради избухването на новия коронавирус китайските власти въведоха най-високата степен

...
Заради избухването на новия коронавирус китайските власти въведоха най-високата степен
Коментари Харесай

В части от Китай въведоха извънредно положение заради новия коронавирус

Заради експлоадирането на новия ковид китайските управляващи вкараха най-високата степен на изключително състояние в региона на публичното здраве в 25 провинции и градове на централно послушание и специфични административни региони, заяви ria.ru, представена от iNews.bg.

Общо жителите на тези места са над 1, 2 милиарда души.

По предписание, първа степен на опасност се афишира в случаи на изключително огромни изключителни обстановки, свързани със здравето на популацията, а това допуска, че локалното държавно управление реагира според проекта на Държавния съвет и централния щаб.

Първата провинция, оповестила най-високата степен, е Хубей, където е и епицентърът на вируса – град Ухан. Малко по-късно същите ограничения оповестиха градовете Пекин, Шанхай, Тяндзин и Чунцин.

По-рано китайските управляващи вкараха и общонационални ограничения за определяне на нараснала телесна температра и други признаци на новия ковид при пасажерите в публичния превоз – самолети, влакове, рейсове – градси и междуградски, се споделя в прессъобщение на Държавния комитет по опазването на здравето.

Отбелязва се, че при съмнение за болестта, виновните лица в транспрта са длъжни неотложно да се свържат с диспечерите на съответните летища, гари и автогари, където ще бъдат конфигурирани специфични станции за подробни проучвания.

Комитетът се разпореди също по този начин държавните управления на провинциите и градовете активнво да координират взаимоотношението сред департаменти и ведомства, в това число и тези, виновни за зравеопазването, обшествената сигурност, гражданската авиация, железопътните линии. Всички те се задължават строго и дейно да извършват всички наставления, с цел да се спре разпространяването на смъртоносната болест.

На първо място, следва да се инсталират станции за карантинен надзор, като те бъдат обезпечени с нужното обордване и личен състав. Те ще бъдат виновни за инспекцията, наблюдението и изолацията на пасажери, при които бъдат открити признаци на зааразата по време на пътуването им в каквото и да е транспортно средство на публичния превоз.

Според последната информация на Държавния комитет по опазване на здравето на КНР, представена от международни медии, към среднощ локално време против 25 януари в 29 китайски провинции са регистрирани 1330 доказани случая на заразяване с новия ковид, като 237 души са в тежко положение, 41 са умряли, а 16 от тях – през миналото денонощие.

В 20 провинции са регистрирани 1965 случая на подозрение за новия вид ковид, който се е популяризирал към този момент в 30 района на страната.

Към момента над 14 000 души, имали стеснен контакт със инфектираните, са под здравно наблюдаване.

От лечебни заведения са изписани 38 излекувани пациента.

Извън Китай са регистрирани следните случаи на болни от ковид: петима в Хонконг, двама в Макао, трима в Тайланд (двама от тях към този момент са излекувани и зписани), двама в Япония (единият е изписан), двама в Южна Корея, двама в Съединени американски щати, трима във Виетнам, трима в Сингапур,  един в Непал, трима във Франция, един в Австралия, трима в Малайзия.

Напомняме, че управляващите в Китай затвориха още през вчерашния ден многомилионния град Ухан, който е огнището на разпространяване на ковид. Властите изпратиха 1230 лекари от цялата страна в града, с цел да оказват помощ на локалните медици, стана ясно рано тази заран от изказване на здравното ведомство. Те са проведени в 6 екипа. Освен това разполагаем са още 6 екипа, подготвени да потеглят всеки миг.

Китайската осведомителна агеция Синхуа заяви също, че в града към този момент са пристигнали 450 военни лекаари, в това число и такива, борили се с епидемиее като SARS и Ебола.

Както цяла нощ осведомиха международните медии и обществените мрежи, всички лечебни заведения в Ухан са препълнени, лекарите и медицинските сестри са на ръба на изтощението и не съумяват да се оправят с напора на пациенти, а в здравните заведения не доближават болничните кревати и защитните средства за докторите.

В Ухан стартира и експресно строителство на нова болница с потенциал хиляда кревати, където да бъдат лекувани инфектираните, като упоритостта е тя да стартира да приема пациенти още на 3 февруари.

Снимка: Стоп кадър, YouTube
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР