Заради иск на Антикорупционната комисия за над 9 милиона лева

...
Заради иск на Антикорупционната комисия за над 9 милиона лева
Коментари Харесай

Съд запорира сметки и имоти на кмета на Септември и на съпругата му

Заради иск на Антикорупционната комисия за над 9 милиона лв. Пазарджишкият областен съд запорира сметки и парцели на кмета на Септември Марин Рачев, на брачната половинка му и на свързани с тях компании. Претенциите на комисията са за нелегално добито имущество.

Решението на комисията е на база шест тома доказателствен материал, част от който е и прословутото тефтерче, което бе намерено в спалнята на Рачев при обиска през февруари предходната година. В него са записани огромни суми пари и букви на хора. Тогава Специализираната прокуратура му повдигна обвиняване за източване на общината като настоящ кмет. Реакцията на Инициативния комитет " Да спасим община Септември ", който провокира инспекциите. 

Адвокат Николай Баташки: " Продължаваме да питаме за какво Министерството на финансите бездейства, откакто Община Септември е във фактическа несъстоятелност, т.е. банкрут, и на уеб страницата на Министерството е посочена информация за поети отговорности от над 22 милиона лв., без да е ясно защо са тези поети отговорности ".

Определението за запор на парцелите и банковите сметки на Рачев и кръга към него не е дефинитивно, само че обжалването му пред Пловдивския апелативен съд не стопира осъществяването му. Преди седмица Рачев получи условна присъда от 2 години и половина поради укрити налози в огромни размери за интервал преди да стане кмет на Септември.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР