Заради грипната епидемия се прекратяват всички учебни занятия в област

...
Заради грипната епидемия се прекратяват всички учебни занятия в област
Коментари Харесай

От утре грипна ваканция и в Плевен

Заради грипната зараза се приключват всички образователни занятия в област Плевен от на следващия ден - 28 януари, до 4 февруари, в това число. Това заяви доктор Валентин Цанков - шеф " Надзор на заразните заболявания " в Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Плевен, съобщи Българска телеграфна агенция.
Той посочи, че през последните дни броят на засегнатите от грип и остри респираторни болести в района внезапно се е покачил, изключително при две възрастови групи. При първата - от новородените деца до 4-годишните, заболяемостта е 1028 на 10 хиляди, а при втората - от 5 до 14-годишна възраст, заболелите са 1019 на 10 хиляди. След това заболяемостта внезапно спада при другите възрастови групи, добави медикът.
Д-р Цанков уточни, че с изключение на преустановяване на образователните занятия, инспекцията предлага ограничение на всеобщите прояви, обслужване на тежко болните хора по домовете, засилени ограничения против вътрешно болнични инфекции и прекратяване на свижданията, а в детските заведения усилване на " филтъра ", като не се позволяват деца със признаци на болестта, оповестява 24 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР