Заради грипната епидемия и регистрираните в страната случаи на коронавирус,

...
Заради грипната епидемия и регистрираните в страната случаи на коронавирус,
Коментари Харесай

Най-накрая страхотна новина за Перник насред коронавируса

Заради грипната зараза и записаните в страната случаи на ковид, най-вероятно водният режим в Перник ще бъде омекотен по-рано от плануваното, сподели кметът на града Станислав Владимиров.

Според в този момент настоящия режим хората имат водоподаване по 7 часа на денонощие - от 15.00 ч. до 22.00 часа. Предложението е вода да няма единствено нощем.

Язовир "Студена " продължава да се цялостни с бързи темпове поради преваляванията. Водният му размер доближи 5 700 000 куб. м, при потенциал 25 519 100 куб. м. През последната седмица има рекордни притоци - към днешна дата е регистриран приток 2959 л/сек. и разход - 233 л/сек. Метеорологичните прогнози също са положителни.

"При изчезнали дезинфектантни в аптеките и нуждата от по-строга персонална хигиена обсъждаме разновидността режим да има единствено нощем ", съобщи кметът Станислав Владимиров.

За задачата Министерството на околната среда и водите би трябвало да позволи увеличение на водоподаването от язовир "Студена ". След позволение от министерството, незабавно ще се пристъпи към по-облекчен режим.

Кметът се надява това да стане още през идната седмица. От сутринта разкритият телефон в общината за сигнали на жители не е спрял да звъни.

Хората са обезпокоени, че поради режима не могат да съблюдават рекомендациите на лекарите по повод усилване на хигиената.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР