Заради грешка в написан акт, хванат да кара с 239

...
Заради грешка в написан акт, хванат да кара с 239
Коментари Харесай

Фиш за 239 км/ч падна в съда – защото КАТ оплесква нещата

Заради неточност в написан акт, заловен да кара с 239 км/ч освен няма да заплати санкция от 850 лв., а КАТ ще би трябвало да заплати разноските по правосъдното дело.
Обявеният като извършител обаче твърди, че е карал със 130 км/ч. И пред съда полицията показва електронен фиш, който е по-различен от този, който е даден на мъжа в началото.
 Глобите от КАТ с един фиш Глобите от КАТ с един фиш
Министерският съвет утвърди промени на Закона за придвижването по пътищата, задачата на които е по-бързо налагане и събиране на санкциите. Пред...
Съдът, естествено, не приема, че има два издадени фиша за едно и също нарушаване. Съдиите обаче се съгласяват, че да се кара с 240 км/ч е безрасъдно и надменно. Но това е единствено първа инстанция.
Голяма част от санкциите за скорост съдът ги анулира и то основателно, разяснява пред Българска национална телевизия Илия Тодоров от Асоциацията на потърпевшите от произшествия. Той съобщи, че не може да откри статистика какъв брой тъкмо санкции и като % падат в съда. Казват се електронни фишове, само че отново се попълнят на ръка, акцентира Тодоров и попита за какво не може процесът да е автоматизиран. Защо не работи система с камери на избрани точки, които да засичат за какъв брой време се минава даден сектор и надлежно в случай че е под избран диапазон е ясно, че си карал с превишена скорост, зададе безконечният въпрос специалистът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР